Levent Korkut: Kırım Tatarları baskı altında

12.05.2016

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut, Rusya’nın ilhakından sonra Kırım Tatarlarının baskı altında olduğunu söyledi.

e97-4aaf-aebd-0fc49dbb4d12-Levent_Korkut_Kirim_Tatarlari.JPG

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut, Kırım Tatarlarının sorunlarını ele aldı. Geleneksel Perşembe Toplantısında konuşan Korkut, Kırım Tatarlarının durumunun Ukrayna dönemine kıyasla büyük gerilemeye uğradığını söyledi. Kırım Tatarlarının elinde önemli bir kazanım olarak görülen meclisin Rusya’nın ilhakından sonra tanınmadığına dikkat çeken Korkut, Kırım Tatarı 5 liderin şu an Ukrayna’da yaşadığını ve Kırım’a girişlerinin 5 yıl süreyle yasaklandığını söyledi. Korkut, dini yaşamın kontrol altına alınmaya çalışıldığını, Ukrayna döneminde elde edilen ana dilde eğitim hakkının ise Rusya’nın ilhakından sonra devre dışı kaldığını ifade etti. Korkut son olarak Kırım’da Tatarca yayın yapan ATR kanalının lisans hakkının Rusya tarafından iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 12:00