Dünya Ebeler Günü coşkuyla kutlandı

12.05.2016

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü, Medipol Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerin düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.

0c-358df0ced007-Ebelik_Soylesi.j

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kapsamında Op. Dr. Gülnihal Bülbül, “Doğumda Güncel Yaklaşımlar” adlı söyleşi kapsamında Medipol öğrencileri ile buluştu. Medipol Üniversitesi Ebelik Kulübü tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü akademisyenlerinin işbirliğiyle düzenlenen söyleşi 11 Mayıs günü Kavacık Kampüsümüzde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Metin Uyar’ın yaptığı söyleşiye Ebelik ve Hemşirelik öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Konuşmasında doğal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından faydaları üzerinde duran Bülbül, söyleşinin sonunda “Doğal Doğum” adlı kitabını öğrenciler için imzaladı. Dünya Ebeler Günü kapsamında ayrıca Marmara ve Medipol Üniversiteleri Ebelik Bölümleri işbirliğiyle “Multidisipliner Ebelik Sempozyumu” gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsünde yapılan sempozyumda Doç. Dr. Ayla Berkiten Ergin, Op. Dr. Nurcan Armağan ve Op. Dr. Hülya Aydoğmuş, Ebe Gülten Sakallı ve Av. Ebru Özbay tebliğlerini sundular. Toplantıda ebelikte etik sorunlar ve çözüm önerileri ile doğum indüksiyonu komplikasyonları ve çözüm önerileri gibi konular tartışıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 12:02