Sağlık Yönetimi Zirvesi’nin 3’üncüsü yapıldı

05.05.2016

3. Sağlık Yönetimi Zirvesi alanında uzman akademisyenlerin katılımlarıyla Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

-46e7-a1d3-a699074a74f2-Saglik_Yonetimi_Zirvesi_3.JPG

Medipol Üniversitesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Sağlık Yönetimi Zirvesi, alanında uzman akademisyenlerin katılımlarıyla Kavacık Kampüsünde yapıldı. 5 Mayıs 2016 günü gerçekleşen zirvede Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın da aralarında olduğu akademisyenler ve öğrenciler yer aldı. Zirvenin açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Fuat Bayık yaptı.

“Tek başına bir teorik eğitim gelecek vaat etmez”
Zirvede söz alan Rektör Aydın, çok köklü bir meslek olan sağlık yönetiminin lisans eğitimi olarak okutulmasının çok yeni olduğunu söyledi. İhtiyaç sonucu ortaya çıkan bir mesleğin önce alaylılar tarafından icra edildiğini ifade eden Aydın, alaylıların oluşturduğu birikimle bu konuda eğitimlerin verilmeye başlandığını, böylece alaylıların yerini eğitimlilerin doldurduğunu belirtti. Teorik eğitimin tek başına öğrenciye bir gelecek vaat etmediğinin altını çizen Aydın, bu nedenle öğrencilerin staj-uygulama olanaklarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti. Rektör Aydın’ın ardından Prof. Dr. Osman Erol Hayran, Prof. Dr. Erdal Akalın, Prof. Dr. Haydar Sur ve Yrd. Doç. Dr. Muhsin Fuat Bayık birer sunum yaptılar. Sunumlarda sağlık yönetiminin gelişimi, geleceği ve mesleği bekleyen sorunlar, geleceğin meslekleri, gelecekte sağlık trendleri ve sağlıkta inovasyon konuları ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 12:56