“Mimarlık, tıp kadar önemli bir meslektir”

29.04.2016

Medipol Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Cemal Sami Yılmaztürk, sağlıklı binaların oluşturulması açısından mimarlığın tıp mesleği kadar önemli olduğunu sö..

458b0ab9-bfce-44cc-b88b-e4725871b6e4-Istanbul_Mimarlar_Odasi_Baskani_Medipol.JPG

İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Cemal Sami Yılmaztürk Medipol Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Geçmişten günümüze Mimarlar Odası’nın kuruluş öyküsünü anlatan Yılmaztürk mimarlık mesleğine dair bilgiler de sundu. Yılmaztürk, sağlıklı binaların oluşturulması açısından mimarlığın tıp mesleği kadar önemli olduğunu söyledi. Osmanlı Mühendis ve Mimar Cemiyeti’nden de bahseden Yılmaztürk, o dönemler Batı’daki meslek örgütlerinin inşaat piyasası üzerinde tekel oluşturmakla ilgilendiğini, Anadolu’daki meslek örgütlerinin ise ekonomik çıkarlarının dışında kamusal bilinçle hareket ettiklerini belirtti. Mimarlar Odası’nın açacağı projelerle ilgili olarak Medipol öğrencilerine çağrı yapan Yılmaztürk, odaya öğrenciyken kayıt olabilme uygulaması hakkında da bilgiler sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:03