EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi gerçekleştirildi

25.04.2016

Türkiye’de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’nin üçüncüsü gerçekleşti. Zirvede global arenada Türk üniversiteleri ele alındı.

abc496d4-562a-4522-8e1a-6ba5dc932e22-Edu_summit2016.jpg

Vakıf Üniversiteleri Birliği tarafından her yıl Nisan ayında düzenlenen EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi, bu yıl “Global Arenada Türk Üniversiteleri” başlığıyla Taksim InterContinental Otel’de yapıldı. Zirveye Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu’nun yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından birçok öğretim üyesi katıldı. Doç. Dr. Yusuf Tekin üniversiteler arasındaki rekabet ortamının artırılmasını, bu bağlamda kamu ve vakıf üniversiteleri arasındaki idari ve bürokratik yapılanmalarda farklılıklar olabileceğini, bunun da rekabete katkı sağlayacağını söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise tıp ve hukuk fakültelerinin kontenjanlarıyla ilgili olarak yapılan taban puanı uygulamasının bir benzerinin eczacılık, diş hekimliği ve eğitim fakültelerinde de uygulanacağını açıkladı. TASSA Başkanı Prof. Dr. Haluk Ünal da ABD’ye yurt dışından gelen öğrencilerin sadece ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlamakla kalmadığını, ABD’deki önemli araştırmaların temelinde de yabancı araştırmacıların olduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:11