“Eğitim kurumları engellilerin potansiyelini değerlendirmeli”

21.04.2016

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilişim Enstitüsü’nden Tolga İlter Medipol Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada eğitim kurumlarının engelli bireylerde var olan potansiyeli değerlendirmesi gerektiğ..

4910-a9df-cc1496d46415-Tolga_Ilter.JPG

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilişim Enstitüsü’nde araştırmacı olarak görev yapan Dr. A.Tolga İlter, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında Medipol Üniversitesi’nde bir konuşma yaptı. Kavacık Kampüsünde gerçekleşen toplantıda İlter, erişilebilir, engelsiz bir çevre ve üniversite modellerini anlattı. Türkiye’de 9 milyon engelli bireyin yaşadığına dikkat çeken İlter, eğitim kurumlarının engelli bireylerin potansiyelini değerlendirmede öncü olması gerektiğini söyledi. Üniversitelerde engellilere yönelik kampüs düzenlemelerinden bahseden İlter, bu konuda yapılmış bazı çalışmaları anlattı. Mevcut binalara engelli bireylere yönelik düzenlemeler getirmenin zor olduğunu söyleyen İlter, yeni yapılacak binalarda ise engelli bireylerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. İlter son olarak engelli bireylere yönelik üretilen mobil teknoloji uygulamalarını görseller aracılığıyla izleyicilere sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 14:09