Ana içeriğe atla

Türk mutfağının lezzetleri Medipol’de ele alındı

18.04.2016

Türk mutfağının lezzetleri ünlü mutfak yazarları ve akademisyenlerin sunumlarıyla Medipol Üniversitesi’nde masaya yatırıldı.

Gelenekselden_Gelecege_Turk_Mutfagi

Türk mutfağının lezzetleri Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Gelenekselden Geleceğe Türk Mutfağı” isimli kursta ele alındı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Sürekli Eğitim Merkezi’nin (SEM) işbirliği ile Kavacık Kampüsünde düzenlenen programı diyetisyenler ve öğrenciler takip etti. Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan programda Prof. Dr. Arif Bilgin, Türk mutfağı yazarı Dr. Nevin Halıcı, Şef Aydın Demir, tarihçi Tolunay Sandıkçıoğlu, Öğr. Gör. Osman Güldemir ve Öğr. Gör. Hatice Baygut sunum yaptı. Sunumlarda Türk mutfağı kültürü, geçmişten günümüze Türk mutfağı uygulamaları ve diyetisyen gözüyle Türk mutfağı konuları ele alındı. Programda Osmanlı mutfağına dair el yazması eser olan “Kitabüt Tabbahin” hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Sunumların ardından Osmanlı mutfağı yemeklerinden badem şurubu, helvay-ı hakani, marmarina ve maydanozlu köfte katılımcılar tarafından hazırlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 14:18