Ana içeriğe atla

Ergül: Tüketerek mutlu olamıyoruz

14.04.2016

Batılı ülkelerin konfor ve tüketim çılgınlığı içinde olduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Hamdi Ergül, buna rağmen Batılı toplumların mutlu olmadıklarını söyledi. Ergül, sadece geçen yıl lüks tüketime 25..

20-46a3-bb0e-186a00a44a34-Hamdi_Ergul_Persembe_Toplantisi (1).JPG

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Ergül, Medipol Üniversitesi Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Tüketim ve İnsan” başlıklı bir konuşma yaptı. Dünya nüfusunun gelir-gider tablosunda en üst sırada olan Batılı ülkelerin konfor ve tüketim çılgınlığı içinde olduğuna değinen Ergül, buna rağmen Batılı toplumların mutlu olmadıklarını söyledi. Dünya nüfusunun 0,7’sinin dünyadaki ekonomik kaynakların yüzde 47’sine hâkim olduğunu belirten Ergül, sadece geçen yıl lüks tüketime 250 milyar dolar para harcandığını, oysa dünyadaki 850 milyon yoksulun 30 milyar dolara karnının doyacağını kaydetti. Ergül, silah harcamalarının ise trilyon dolarlar ile ifade edildiğini söyledi.

Kuran’ı Kerim, “aşırıya gitmeyin” diye insanoğlunu uyarıyor

Daha çok tüketelim anlayışının daha çok kazanmalıyız şeklinde bir hırsı beraberinde getirdiğini anlatan Ergül, bunun sonucunda ABD’de aile halinde yaşayanlarının tüm nüfusa oranının yüzde 58’lere kadar gerilediğine işaret etti. Aztek, Maya ve İnka’lardan örnekler veren Ergül, kavimlerin sonunun hep yüksek kuleler ve yapılar yapmakla geldiğini, Müslümanların kutsal kitabı Kuran’ı Kerim’in bu noktada insanoğlunu uyararak aşırıya gidilmemesini buyurduğunu anlattı. İnsanların tüketerek mutlu olmadığını savunan Ergül, konuşmasında Kaos ve Fraktal teorilerinin günlük yaşama etkilerinden de bahsetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 14:23