Şakul: Bitkisel ürünler kontrolsüz kullanılmamalı

24.03.2016

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, istenmeyen yan etkilerine maruz kalmamak için bitkisel ürünlerin hekim veya eczacı kontrolü olmadan kullanılmaması gerekti..

6-823a1b7284f0-Arzu_Sak

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, Geleneksel Perşembe Toplantılarında yaptığı konuşmasında, bitkisel ürünlerin hekim veya eczacı kontrolünde kullanılması gerektiğini söyledi. 24 Mart 2016 Perşembe günü Kavacık Kampüsünde gerçekleşen toplantıda Şakul, hekim veya eczacı kontrolü olmadan kullanılan bitkisel ürünlerin yaşamı tehdit edebilecek yan etkilerinin olduğunu belirtti. Şakul, bitkisel ürünlerin hastanın kullandığı ilaçla etkileşime girebileceğini, bu durumun hastanın sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini vurguladı. Gebelerin, çocukların, yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve cerrahi operasyon geçirmiş veya geçirecek olanların bitkisel ürünleri kullanmaması gerektiğine dikkat çeken Şakul, bu tür ürünlerin ruhsatlandırma, ithalat ve satış izinlerinin Sağlık Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Şakul konuşmasının son bölümünde çeşitli bitkisel ürünlerin özelliklerini ve kullanımlarını izleyicilere aktardı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:12