Öztürk’ten Suriyeli çocuklara eğitim müjdesi

18.12.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Osman Öztürk, Türkiye’de yaşayan 650 binden fazla Suriyeli çocuğun eğitimine yönelik daha önce Orta Afrika’da uyg..

aed04415-0530-42f0-8b5a-7b8424f727b7-Ali_Osman_Ozturk.Jpeg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un danışmanı Doç. Dr. Ali Osman Öztürk, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye’deki Suriyeli çocukların eğitimine yönelik düzenlenen panelde konuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin yanı sıra Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough, İdari İşler ve Kaynaklardan Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Heather Higginbottom, UNICEF yöneticisi Anthony Lake ve Malala Fonu Başkanı Meighan Stone katıldı. Panelde Türkiye’de eğitim gören Suriyeli çocuklar hakkında bilgi veren Öztürk, Suriyeli öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ortak neler yapılabileceğini anlattı. Türkiye’de 650 bin Suriyeli öğrencinin 250 bin kadarının okula gidebildiğini ifade eden Öztürk, Orta Afrika’da denenen birtakım projelerin yeniden tasarlanarak uygulamaya konulacağını belirtti. Öztürk, bedava internet ve Arapça müfredatı ile ilgili yazılımların proje kapsamında yer aldığını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:16