Yavuzer: Ebeveynlerin dijital teknolojiyi bilmeleri gerekiyor

16.03.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, ebeveynlerin dijital teknolojilerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi.

d6057e2273-Yavuzer_Kav

Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Kavacık Kampüsünde düzenlenen “Yeni Kuşak Anne Babalar ve Çocukları Konferansı”nda ebeveynleri çocuklarının medya ürünlerini kullanımı konusunda uyardı. Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi lisans ve ön lisans öğrencileri ile Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansta Yavuzer, günümüzde medya okuryazarlığının önemine vurgu yaptı. Yavuzer, ebeveynlerin çocuklarının sağlığı için dijital teknolojileri kullanımı noktasında bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Pozitif anne babalık konusunda ebeveynlere tavsiyeler sunan Yavuzer, pozitif anne babalığı, yaşamın doğal akışına ayak uydurarak her anı bir öğrenme/öğretme fırsatına çevirme olarak tanımladı. Yavuzer ayrıca, “fırtına ve stres” olarak tanımladığı ergenlik döneminin özellikleri ve sorunları üzerinde de durdu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:23