“CV’lere eklenen fotoğraf sandığınızdan daha önemli”

07.03.2016

Secret CV Genel Müdürü Okan Tütüncü, özgeçmiş hazırlama tekniklerini ve iş bulmanın püf noktalarını anlattı. Tütüncü, iş başvurusunda kullanılan CV’lerde yer alan fotoğrafların sanıldığından daha ö..

484c794-Okan_Tutuncu_Secret_CV.JPG

İnsan kaynakları ve iş arama portalı Secret CV’nin Genel Müdürü Okan Tütüncü, Medipol Üniversitesi öğrencileri ile Kavacık Kampüsünde buluştu. İnsan Kaynakları Kulübünün düzenlediği konferansta öğrencilere hitap eden Tütüncü, özgeçmiş hazırlama tekniklerini ve iş bulmanın püf noktalarını anlattı. İş ilanı başvurularında özgeçmişin kişinin o işe uygunluğunu gösteren bir pazarlama aracı olduğuna dikkat çeken Tütüncü, iş başvurularının değerlendirilmesinde en önemli ölçütün İngilizce bilmek olduğuna vurgu yaptı. Tütüncü, Secret CV’ye yapılan 18 milyon 500 bin iş başvurusundan 125 bininin yabancı ülke vatandaşları tarafından yapıldığına dikkat çekti. Özgeçmiş hazırlamada birçok kriterin önemli olduğunu söyleyen Tütüncü, özellikle özgeçmiş fotoğraflarının profesyonel bir şekilde olması gerektiğini belirtti. 10 bin kişinin başvurduğu bir iş ilanında, şirketin sadece 150 kişiyle görüşebildiğini belirten Tütüncü, bu seçimin 2-3 günde yapıldığını ve 150 kişinin arasına girebilmekte özgeçmiş fotoğrafının önemli bir kriter olduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:12