Alkin: İnsanların moralsizliği ekonomiyi de etkiliyor

15.02.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, olumsuz gelişmelerin insanların moralini bozduğunu, bu durumun ise dünya ekonomisini olumsuz yönde e..

4afb-b762-8f9b3eef4c9e-Alkin_TRThaber2016.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, TRT Haber ekranlarında yayınlanan Ekonomi 7/24 programının konuğu oldu. Program sunucu Elif Saygılıer’in sorularını yanıtlayan Alkin, dünyada gelişen olumsuz olayların ekonomiye olan etkilerini değerlendirdi. Dünyanın hiçbir ülkesinin Suriye’deki savaşa ya da ABD’deki başkanlık seçimlerine yabancı kalamayacağına dikkat çeken Alkin, bu durumu küreselleşmenin sonuçları olarak yorumladı. Son dönemlerde dünya üzerinde yaşanan birçok olumsuz gelişmenin medyaya sürekli kötü haberler olarak yansıdığını ifade eden Alkin, bu durumun insanların moralini bozduğunu savundu. Alkin, insanların morallerinin bozulmasının tüketim harcamalarını etkilediğini, bu durumun ister istemez ekonomiyi olumsuz yöne götürdüğünü söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:27