Ceylan, “Ceuta” izlenimlerini anlattı

22.01.2016

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Ceylan, Geleneksel Perşembe Toplantılarında İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprağı olan Ceuta’ya yaptığı seya..

45753-Ceuta.JPG

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Ceylan, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Doğu’daki Batı: Ceuta” başlıklı bir konuşma yaptı. Ceylan konuşmasında İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprağı Ceuta’ya yaptığı seyahate dair anılarını anlattı. Ceuta’nın İstanbul’da olduğu gibi yedi tepeli bir yer olduğunu ifade eden Ceylan, şehrin 1995 yılında yapılan referandumla otonom bir yönetime sahip olduğunu söyledi. Ceylan, 30 bin nüfuslu şehrin yüzde 55’inin Hristiyan, yüzde 40’ının ise Müslüman olduğunu ve Müslümanların yaşadığı mahallelerin dar sokaklardan oluştuğunu belirtti. Ceylan konuşmasının devamında şehirdeki Hristiyan ve Müslüman nüfusun mimari, kültürel ve geleneksel özelliklerine yer verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:40