Özcan, Suriyeli öğretmenlere eğitim verdi

20.01.2016

Medipol Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğretmenlere sosyal destek programı kapsamında eğitim v..

Ozcan_Suriye_Egitim.JPG

Medipol Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan, Yeryüzü Doktorları (YYD), İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Faaliyet Birimi (OIC), Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kilis Suriyeli Okulları yöneticilerinin birlikte hayata geçirdikleri Suriyeli öğretmenlere yönelik sosyal destek programında eğitim verdi. Proje kapsamında Kilis’te bulunan ve yaşları 4-17 arasında değişen 20 bin Suriyeli öğrenciye ders veren 500 Suriyeli öğretmene, temel düzeyde çocuk ve ergen psikolojisi eğitimi verildi. OIC ve YYD Psikososyal Destek Grubu adına gönüllü eğitmen olarak programa katılan Özcan, ergenliğin fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimini, ergenlikte karşılaşılan zorlukları ve zor yaşantılar karşısında ergenleri psikolojik açıdan nasıl dayanıklı kılınabileceğini anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:42