Tıp eğitimcileri İstanbul’da buluştu

16.10.2015

Önceki yıllarda Mauritius, Abu Dabi ve İslamabat’ta gerçekleştirilen “Uluslararası Tıp Eğitimi Konferansı” bu yıl İstanbul’da düzenleniyor. Medipol Üniversitesi’nin öncülüğünde Haliç Kongre Merkezi..

c3c44982-ICME_2015_Istanbul

Tıp eğitimi alanında farklı ülkelerden bilim insanlarını bir araya getiren “Uluslararası Tıp Eğitimi Konferansı” İstanbul’da başladı. Programın, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış oturumuna Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Riphah Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Masood Anwar, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Yıldırım, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel ve çok sayıda üniversite ve kuruluştan gelen bilim insanı katıldı. Tüm dünyada tıp eğitimi alanında isim yapmış bilim insanlarını buluşturan konferans, Medipol Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Pakistan’dan Riphah Üniversitesi’nin işbirliği ve Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştiriliyor. Bu yılki teması “Sağlık Meslekleri Eğitimini Gelecekte Bekleyen Sorunlar” olan konferansa Medipol’ün yanı sıra Medeniyet, İstanbul, Bezmialem ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri destek veriyor. Önceki yıllarda Mauritius, Abu Dabi ve İslamabat’ta gerçekleştirilen konferansta “tıp eğitimi” konusu masaya yatırılıyor. Konferansta bu kapsamda tıp eğitiminde ders programları ve içerikleri, sağlık eğitiminde teknoloji ve inovasyon, etik ve profesyonellik, akreditasyon ve öğretim üyesi meslek içi eğitimi gibi konuları ele alınıyor. 18 Ekim Pazar günü sona erecek olan konferans; Türkiye’de tıp eğitiminin uluslararası standartlarla kıyaslanması ve eksikliklerinin belirlenmesi ve tıp eğitiminde uluslararası işbirlikleri fırsatlarının değerlendirilmesinin yanı sıra Türk tıbbının sağlık turizmine katkıda bulunması muhtemel yönlerinin tanıtımı bakımından da önem taşıyor. Konferans resmi sitesi www.icme2015.com.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 14:55