Ana içeriğe atla

Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Medipol’de sahiplerini buldu

05.10.2015

56. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri, Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Deniz Atasoy, Tıp Teşvik Ödülü’ne layık g..

czacibasi_Tip_Odulu_Deniz_Atasoy(1).jpg

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin 56’ncısına Medipol Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 5 Ekim Pazartesi günü Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Töreni’ne Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu İşletme Direktörü Özer Koca, Medipol Üniversitesi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, REMER Direktörü Prof. Dr. Gürkan Öztürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Verilen kokteylin ardından başlayan törenin sunuculuğunu Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Metin Uyar üstlendi. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın yaşamından kesitlerin gösterildiği slayt gösterisi ile başlayan törende Bülent Eczacıbaşı ve Prof. Dr. Sabahattin Aydın açılış konuşmalarını yaptılar.

“Toplumsal sorumluluğumuzu, kurumsal önceliklerimiz arasında sayıyoruz”

İlk konuşmayı yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 1959’dan bugüne değin 32 Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü, 41 Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü verildiğini ve alanlarının en saygın dergilerinde yayına dönüşmüş olan 176 çalışmaya destek ödülleri kapsamında gerekli finansmanın sağlandığını söyledi. Eczacıbaşı şöyle devam etti: “Yarım asrı aşan ‘bilime katkı, başarıya ödül’ geleneğimizi başlatan kurucumuz Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nı dünyamızdan ayrılışının 22. yılında, saygı ve rahmetle anıyoruz. Tıp ve eczacılık camiasına karşı bu toplumsal sorumluluğumuzu aynı ilkelerle sürdürmeyi kurumsal önceliklerimiz arasında sayıyoruz.”

“Ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum”

Bülent Eczacıbaşı’nın konuşmasının ardından söz alan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödüllerinin Türkiye’deki bilimsel araştırmaları destekleme ve başarılı bilim insanlarını ödüllendirmenin ilk örneklerinden biri olduğunu söyledi. Bu yılki törenin Medipol Üniversitesinde düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aydın, “Öncülük ettiği birçok endüstriyel girişimlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirdiği katkıları nedeniyle Eczacıbaşı Topluluğu kurucusu Dr. Nejat Eczacıbaşı’nı biz de Medipol Üniversitesi camiası olarak rahmetle anıyoruz. Nejat Bey’in bu girişimlerini aynı ilkelerle yaşatan ve artırarak sürdüren Sayın Bülent Eczacıbaşı’na da içtenlikle teşekkür ederim.” dedi.

Dr. Atasoy, “Teşvik Ödülü”ne layık görüldü

Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı törende Uluslararası Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Deniz Atasoy, Tıp Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Atasoy ödülünü, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ethem Murat Arsava ile paylaştı. Törende Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yusuf Baran Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi oldu. Ayrıca Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Miray Nilüfer Cimşit, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Doğukan Koç ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Doğan Üren, Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’ne değer bulundular. Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu’nun Teşvik Ödülü sahipleri Doç. Dr. Ethem Murat Arsava ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Atasoy ile mini bir söyleşi yaptığı tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:12