Dr. Ayla’nın kanser tedavisinin gelişimine yönelik çalışması ödül aldı

15.09.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Ayla, araştırma ekibinde yer aldığı kanser tedavisinin gelişimine yönelik çalışması ile “Prof. Dr. Türkan Erbengi Araştırma Ödülü..

685-Sule_Ayla_Odul_Haberi.JPG

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Ayla, Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen 22. Ulusal Elektron Mikroskobi Kongresi’ne katıldı. 2-4 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen Kongrede Ayla, “Kanser Kök Hücre Farklılaşması: TGFβ1 ve Versican, Tümör Sferoidlerinin Organizasyonu için Tetikleyici Molekül” başlıklı çalışması ile “Prof. Dr. Türkan Erbengi Araştırma Ödülü”ne layık görüldü. Ayla’nın çalışması ile TGFβ1 ve versican adı verilen moleküllerin kanser ilerlemesindeki fonksiyonu keşfedilerek, kanser tedavisine katkıda bulunabileceği düşünülüyor.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 16:05