Ana içeriğe atla

Mimarlık eğitiminde bir ilk: Lisansüstü düzeyinde bir lisans programı!

10.07.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, uzman kadrosu ve uluslararası bağlantılarıyla öne çıkıyor. Fakültede ders programı, geleneksel olarak yüksek lisansta sunulan bil..

e00a0a4c-db38-43ad-9cc0-591c11097715-Mimarlik_hocalar.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi mimarlık eğitiminde bir ilke imza atıyor. Fakülte; öğrencileri tasarım becerilerinin yanı sıra teknoloji, dijital tasarım araçlarına hâkimiyet, sürdürülebilirlik, meslek pratiği, proje ve yapım yönetimi, tasarımcılar için hukuk ve sözleşme yönetimi alanlarında donatmayı planlıyor. Eğitim müfredatını bu doğrultuda hazırlayan akademik kadro, lisansüstü derslerin pek çoğunu lisans programına çekti. Sanat ve Kültürel Miras Yönetimi, İnşaat Hukuku ve Yönetimi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Medikal Ürün ve Hizmet Tasarımı alanlarında açılacak bütünleşik yüksek lisans ve doktora programları ise öğrencilere henüz lisans seviyesindeyken uzmanlaşmanın kapısını aralıyor. Bütünleşik yüksek lisans ve doktora programları ABD ve Avrupa üniversiteleri ile işbirliği içinde olacak ve öğrenciler yüksek lisans derslerini, lisans okurken de alabilme şansını yakalayacak.

Sınırları zorlayan, güçlü bir eğitim programı
Tasarım sürecinin yapım teknolojisi, tarihsel süreç ve mesleki uygulama ile bütünleştirildiği 4 yıllık lisans eğitiminde, öğrenciler gerçek profesyonel yaşama çok güçlü bir formasyon içinde hazırlanacak. Programda dijital tasarım araçları (BIM) ve meslek pratiği ile ilgili dersler birinci yılda başlatılıyor; öğrenciler yapım yönetimi, proje yönetimi, tasarımcılar için hukuk ve sözleşme yönetimi dersleriyle başarılı bir kariyer için gerekli olan bilgi, analitik beceri ve araçlarla donatılıyor. Tasarımın diğer disiplinlerle lisans düzeyinde birleştirilmesi açısından Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türkiye’de benzeri olmayan bir lisans programı sunuyor.

Uzman akademik kadro Medipol’de buluştu
Kurucu Dekanlığını Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın yaptığı, İngilizce ve Türkçe Mimarlık Bölüm Başkanlığını Prof. Dr. Zeynep Sözen’in üstlendiği fakültede bu yıl Mimarlık, İngilizce Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri ilk öğrencilerini kabul edecek. Tasarım, teknoloji ve mesleki pratik ve geniş staj imkânları ile oluşturulan eğitim programı, uluslararası dolaşıma imkân verecek akreditasyonlara sahip olacak.

İnovasyon, mühendislik, teknoloji, tasarım ve pazarlama aynı potada eritilecek
Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, eğitim öğretim çalışmalarını inovasyon odaklı bir yaklaşımla, mühendislik-teknoloji tabanlı bir eğitim felsefesiyle, sanayi ile yakın işbirliği içinde, uygulamaya ve pazarlamaya yönelik olarak gerçekleştirmeyi hedefliyor. Medipol Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Cam Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezi, Türkiye’de bu alandaki ilklerden biri olacak ve Beykoz’u bir cam merkezi haline getirme projesine destek verecek.

Burslar ve kontenjanlar
2015-2016 eğitim yılında Türkçe programımızın %100 burslu öğrenci kontenjanı 6, %50 burslu öğrenci kontenjanı 34, %25 burslu öğrenci kontenjanı 20 olmak üzere toplam 60 olarak belirlendi. İngilizce programımızın %100 burslu öğrenci kontenjanı 6, %50 burslu öğrenci kontenjanı 34, %25 burslu öğrenci kontenjanı 20 olmak üzere toplam 60’dan oluşuyor.

Seçkin bir program: Türk Müziği Anasanat Dalı
Alanında yetkin Türk Müziği sanatçılarını ve araştırmacılarını yetiştirmek amacıyla eğitime başlayan Türk Müziği Anasanat Dalı; geçmişe hâkim, bugünü bilen ve yarına hazır bir eğitim felsefesi ve kadro ile yola çıktı. Bölümde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği araştırmalarında Osmanlıca bilmenin çok önemli bir unsur olduğu bilinciyle öğrencilere üç yıl süreyle Osmanlıca eğitimi veriliyor. Ayrıca 2500 kitaplık bir müzik kütüphanesi ile öğrencilerin ve öğretim elemanlarının araştırmalarına destek sağlanıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:50