Öğrencimiz Koç’un projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek

08.07.2015

Medipol Üniverstesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Fatma Koç’un projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer projeler arasında kabul edildi. Koç, bu projeyle ev yapımı turşulardaki yarar..

-a20e-16eb0ba891bf-Fatma_Koc.jpg

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Fatma Koç’un “Ev Yapımı Turşulardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Kültür Potansiyellerinin Araştırılması” konulu projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer projeler arasında kabul edildi. Koç, Ağustos ayında başlayacak ve 12 ay sürecek olan proje kapsamında, ev yapımı turşulardaki yararlı bakterileri belirleyecek. Probiyotik olarak adlandırılan bu yararlı bakterilerle, sindirim sistemi ve bağırsaklardaki hastalık yapıcı bakterilerin yok edilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:52