Büyükaslan, TRT Radyo 1’in konuğu oldu

30.06.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Büyükaslan, TRT Radyo 1’de yayınlanan Gecenin İçinden programının konuğu oldu. Aslan programda, dildeki değişim ve etkil..

4-e363dda31a9c-Ali_Buyukaslan.JPG

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Büyükaslan, TRT Radyo 1’de yayınlanan Gecenin İçinden programının konuğu oldu. Sunucu Kenan Büyükbaş’ın sorularını yanıtlayan Aslan, 20. yüzyılın en önemli filozoflarından Ludwig Wittgenstein’in “Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır” sözü etrafında dil ve düşünce ilişkisini anlattı. Her dilin kendine özgü bir anlam dünyasının var olduğunu ifade eden Aslan, dillerin birbirleriyle sözcük değişimlerinin kaçınılmaz olduğunu ancak günümüzde değişimin, yerini kültürel etkileşime bıraktığını söyledi. Dildeki değişim ve etkileşimlerin mobil iletişimle hızlandığını belirten Büyükaslan, dildeki bozulmalara ve kültürel yozlaşmalara önlem alınmaz ve politikalar geliştirilmezse, kuşaklar arası farklılaşmanın ve çatışmaların artacağı uyarısında bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:03