Tamburi Cemil Bey, mezarı başında anıldı

05.06.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Müziği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, Türk Musikisinde bir ekol olan merhum Tamburi Cemil Bey’in kabrini ziyaret etti.

_cemil_bey.

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Müziği Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan, Yrd. Doç. Dr. Güldeniz Ekmen ve Fakülte Sekreteri İbrahim Güntürkün’ün rehberliğinde Tamburi Cemil Bey’in kabrini ziyaret etti. Öğretim üyeleri ve öğrenciler ardından büyük bestekâr Giriftzen Asım Bey’in kabrini de ziyaret ederek mezarı başında andı. 28 Temmuz 1916’da vefat eden Tamburi Cemil Bey, mızraplı tambur ve kemençe sazlarında virtüöz olarak kabul ediliyor. Kabri Merkezefendi Mezarlığında yer alan Tamburi Cemil Bey’in Ferahfeza Peşrevi ve Saz semaisi, Şedd-i araban Peşrevi ve Saz semaisi ile Hüseyni makamında Çeçen Kızı gibi eserleri, Türk Müziğinin şaheserleri arasında yer almaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:21