Güzel: Kanser için yeni ilaçlar geliştirilmeli

26.05.2015

Boğaziçi Üniversitesinde çağımızın hastalığı olan kanser üzerine bir konuşma yapan Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, kanser vakalarının son ..

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, Boğaziçi Üniversitesinde Kimya ve Moleküler Biyoloji Bölümlerinin davetlisi olarak kanser üzerine konuşma yaptı. 22 Mayıs 2015 Cuma günü gerçekleşen konuşmada Güzel, çağımızın hastalığı olan kanser hakkında yurtdışında gerçekleştirilen ilaç geliştirme çalışmaları noktasında bilgi sundu. Güzel, konuşmasında son yıllarda kanser vakalarının arttığını ve ülkemizde kanser için yeni ilaç çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Güzel aynı hafta 18-19 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesinde gerçekleştirilen 3. Anti Kanser Ajanları Geliştirme Kongresinde “Kanser Terapisi İçin Yeni Metabolik Hedefler” başlıklı bir konuşma daha yaptı. Farklı ülkelerdeki üniversitelerden gelen kanser araştırmacılarının katıldığı kongrede, kanserde ilaç geliştirme ile ilgili değişik alanlarda çalışan araştırmacılar, yaklaşık 45 sözlü sunum ve 120 civarında poster sunumu yaptılar.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:27