Dr. Dülger: Tıp fakültesi müfredatına hukuk dersleri eklenmeli

04.05.2015

Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen “Hasta Hakları Bakımından Kişisel Verilerin Korunması” başlıklı konferansta konuşan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, kanunda kişi..

b8c571089-Kisisel_Verilerin_Korumasi_Konferansi.jpg

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu, Medipol Üniversitesi Bilişim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Medipol Üniversitesi İlaç ve Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla Medipol Üniversitesi Haliç Kampüsü’nde düzenlenen konferansa Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fulya İlçin Gönenç, Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger ve Av. Sunay Akyıldız konuşmacı olarak katıldı. Kişisel Verilerin Korunması Kanununun sağlık sektörü ve hastalar bakımından ele alındığı konferansta konuşan Gönenç, genel itibariyle kişisel verilerin korunmasının hasta hakları bakımından gereğine ve önemine değindi. Ardından konuşan Dülger, Türk Ceza Kanunu’nda kişisel verilerin korunmasına ilişkin 135, 136 ve 138. Kanunların olduğunu ve kanunlarda kişisel verinin ne olduğunun, kişisel verilerin kim tarafından ve nerede saklanması gerektiğinin ve verilerin ne kadar süre tutulması gerektiğinin tam olarak belirtilmediğini söyleyerek, tıp fakültelerinin müfredatına hukuk derslerinin eklenmesi ve ayrıca yapay zekâların ceza sorumluluğu üzerinde mutlaka yeni bir evrimsel bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Av. Sunay Akyıldız ise konuyu uygulamadan dikkat çekici örneklerle açıklayarak özellikle Fransa'da düşen Almanya Hava Yolları’na ait uçağın pilotunun kişisel verilerinin açıklanması konusuna değindi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:33