Prof. Şakul kalıcı öğrenme için ipuçları verdi

25.12.2014

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul, kalıcı öğrenme hakkında bir konferans verdi. Şakul, “beynimizin şu kadarını kullanıyoruz” gibi kalıpların doğru olmadığını söyledi.

69e7b6d8-2e8c-4021-b818-9a8222cca4cb-ufuk_sakul.jpg

Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul, 25 Aralık 2014 günü Haliç Kampüsünde bir konferans verdi. Medipol Genç Yeryüzü Doktorları Kulübünün düzenlediği etkinliğe ilgi büyüktü. Yoğun ilgiden ötürü amfiye sığmayan öğrenciler, hıncahınç doldurdukları yan amfiden naklen yayınla konferansı takip etti. Prof. Şakul, Yeryüzü Doktorları ikinci başkanı Dr. Havva Sula ve Genç Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Muhammed Atak’ın da misafir olduğu konferansta, hafıza ve öğrenme ile ilgili bilgiler aktardı. “Korteksin kullanım kılavuzu nedir, nasıl etkin kullanılır?” gibi soruların üzerinde duran Prof. Şakul, beyinle ilgili ilginç bilgiler paylaştı. “Mesele beyin dâhil organları kullanmak değil, sinapsları kullanabilmek” diyen Şakul, kalıcı öğrenme için ipuçları verdi. “Beynimizin%10-20-30'unu ya da şu kadarını kullanıyoruz” gibi basmakalıp ifadelerin doğru olmadığını kaydeden Şakul, “Beynimizin tamamını kullanabiliyor olmasaydık şu an hiçbirimiz buralarda oturamazdık” dedi. Konuşmasının sonunda teşekkür etmek adına Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, Prof. Dr. Ufuk Şakul adına dikilen fidanların sertifikasını, Şakul'a takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:20