Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi tamamlandı

22.12.2014

Medipol Üniversitesi ile Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği (THED) işbirliği ile “Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi”, 19-21 Aralık tarihleri arasında Haliç Yerleşkesinde gerçe..

30d5cbff-d9c0-4df0-af25-d4bb15b6ceb7-proje_egitim.jpg

Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tangül Müdok, Yrd. Doç. Dr. İlknur Keskin ve Yrd. Doç. Dr Aylin Yaba Uçar'ın organize ettikleri etkinlikte, sağlık bilimleri alanındaki genç araştırmacıların proje bazlı araştırma yapmaları konusunda teşvik edilmeleri amaçlandı. Bu çerçevede TÜBİTAK-ARDEB AR-GE projeleri başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası destek programlarına sunulmak üzere proje hazırlama eğitimi ve becerilerinin geliştirilmesi, dolayısı ile de akademik verimlilik hedeflendi. 3 gün süren kurs süresince, TÜBİTAK-ARDEB programı tanıtıldı, araştırma projesi planlanması, etkin proje yazım kuralları, başvuru sürecinde yapılması gerekenler, projelerin TÜBİTAK komisyonlarınca nasıl değerlendirildiği, kabul edilen projelerin yönetilmesi gibi konular anlatıldı. Eğitimleri TÜBİTAK panellerinde görev alan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. A. Çevik Tufan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Necdet Demir, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Özhan Eyigör, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Prof. Dr. Gülperi Öktem ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Çiler Çelik Özenci verdiler. Etkinlik kapsamında “proje yürütme” ve “proje değerlendirme” deneyimi olan hocalar anlatımlarını görsel slayt sunumları ve katılımcılara dağıttıkları yazılı notlar eşliğinde, interaktif bir biçimde yaptılar. Katılımcıların zihnindeki proje taslakları, proje kabul kriterlerinden başlayarak; yazım teknikleri, reddetme nedenleri olan yaygın hatalar, kabul edilmiş iyi proje örnekleri irdelendi ve örnek proje yazım uygulamaları yapıldı. Kurs bitiminde tüm katılımcılar arasında “projem kabul olmaz” önyargısından uzak, kendisini başarılı bir proje yazarı ve yetkin bir proje yürütücüsü olarak betimleme duygusu, değerli hocaların katkıları ile yaygınlaştı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:24