Dr. Yamaner’in projesine TÜBİTAK’tan onay

14.10.2014

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feysel Yalçın Yamaner’in, “Mikroorganizma, Hücre ve Mikroparçacıklar için 2D Akustik Dizi Tabanlı Algılama, ..

e960e0511c-yalcin_yamaner.jpg

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feysel Yalçın Yamaner’in ilk projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edildi. Projede, mikroplatform ile mikro/nano boyutlardaki parçacıkların akustik olarak mikromanipülasyonu planlanıyor. Akustik tabanlı teknikler diğer tekniklere göre biyolojik hücrelere zarar vermeyecek nitelikte ve hücrelerin optik, elektriksel ve manyetik özelliklerinden bağımsız olarak çalışabiliyor. Dizi içerisindeki ultrasonik dönüştürücü elemanlar elektronik olarak aktive edilerek akustik radyasyon kuvveti ile istenilen parçacıkların hapsedilmesi veya hareket ettirilmesi mümkün olacak. Projede, sistemin medikal araştırmalara yönelik hücre-hücre, hücre-ilaç, hücre-çevresel etkileşimler ya da hücre analizi için kullanılması amaçlanıyor. Dr. Yamaner, Medipol Üniversitesi’nin tıp alanındaki bilgi birikimiyle yapılacak bu ortak proje ile elektronik üzerine kurulu analiz yapabilen cihazlara (lab-on-chip) yenilik getirmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:05