Özbek: Türk Müziği müthiş bir zenginliğe sahip

20.02.2014

Doç. Dr. Hanefi Özbek, Türk Müziğinin müthiş bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Özbek, geleneksel müziğimizin bestekârlar için yepyeni buluşlara imza atılabilecek şekilde bakir bir müzik olduğu..

ba6fa436-b59d-4bc9-9c04-a06349ab5c8a-hanefi-ozbek(1).jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanefi Özbek, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Türk Müziğinde Usuller” konusunda bir konuşma yaptı. Profesyonel düzeyde müzikle ilgilenen Özbek, usulleri anlattığı konuşmasında Türk Müziğinin müthiş bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Özbek, geleneksel müziğimizin bestekârlar için yepyeni buluşlara imza atılabilecek şekilde bakir bir müzik olduğunu kaydetti. Konuşmasının başında vuruşun ritimsiz ses çıkartmak olduğunu anlatan Özbek, ritimli sesin ise darb ya da zarb anlamına geldiğini, müziğin de bu şekilde oluştuğunu söyledi. Darpların zayıf ve kuvvetli darb şeklinde ikiye ayrıldığını kaydeden Özbek, zira aynı şekilde devam edecek seslerden bir ritim olamayacağını, bunun örneğin çivi çakmaktan bir farkının olmadığını söyledi. Verdiği teknik bilgilerin ardından küçük usullerinden örnek şarkılar dinleten Özbek’in konuşması büyük beğeni topladı.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:49