Kent Üniversitesinden Üniversite Kentine

05.07.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi, 4. yılını 5 fakülte ile 43 lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora programı ile karşılıyor. İstanbul’un tarihi dokusu ile iç içe olan Haliç Kampüsü ile yurt, araş..

23a-acd5-d119e5f4465c-kavacik-kampus1.jpg

5 fakülte, 43 program, 1130 yeni öğrenci

2010-2011 eğitim-öğretim yılında “İstanbul’un ortasında, hayatın merkezinde bir kent üniversitesi” sloganı ile Avrupa Yakasında Haliç Kampüsü’nde eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Medipol Üniversitesi, hızla büyüyen yapısı ile 2012-2013 döneminde Anadolu Yakasında Kavacık Kampüsü’nü de aktif hale getirdi. Hâlihazırda Diş Hekimliği Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Bölümü, İngilizce Hazırlık Programı ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler eğitimleri bu yerleşkede sürdürülürken Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Adalet Meslek Yüksekokulu eğitimleri Kavacık Kampüsü’nde devam etmektedir. Kavacık Yerleşkesi bütünüyle tamamlandığında; eğitim binaları, spor tesisleri, öğrenci yurtları, alışveriş merkezi, kafe ve restoranlar, konferans salonları, kültür-sanat yapıları, araştırma laboratuvarları ve üniversite hastanesiyle öğrencilere yepyeni bir dünyanın kapılarını açacak.

HIZLA GELİŞEN ÜNİVERSİTE
3 Yılda 5 Fakülte ve 43 Programda Eğitim

Medipol Üniversitesi, Avrupa Yakasındaki Haliç Kampüsü’nde 4 fakültede eğitim-öğretim faaliyetlerini başlattı. Hızla büyüyüp gelişerek ön lisans, yüksek lisans ve doktora programlarını hayata geçiren Medipol’de, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni bir fakülte ve yeni bir enstitü daha kuruluyor. Mühendislik Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsü’nde önümüzdeki yıl eğitime başlanması planlanıyor.

ÖSYM KONTENJANLARI
1130 Yeni Öğrenci Kabul Edilecek

Medipol Üniversitesi 2013-2014 eğitim yılında 1130 öğrenci kabul edecek. Hukuk Fakültesi 200, Tıp Fakültesi 96, Diş Hekimliği Fakültesi 84, Eczacılık Fakültesi 60 ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 330 öğrenci kontenjanına sahip. Bunlardan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 86, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 84, Hemşirelik Bölümü 100, Sağlık Yönetimi Bölümü 60 öğrenci kontenjanına sahip.

Ön lisans eğitiminde ise 360 öğrenci kabul edilecek. Ağız ve Diş Sağlığı 20, Anestezi 26, Diş Protez Teknolojisi 20, Diyaliz 10, Elektronörofizyoloji 10, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri 26, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 26, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 24, Ameliyathane Hizmetleri 20, Eczane Hizmetleri 16, İlk ve Acil Yardım Teknisyenliği 20, İş Sağlığı ve Güvenliği 20, Odyometri 16, Optisyenlik 16, Radyoterapi 10 ve Yaşlı Bakımı 20 öğrenci kontenjanına sahip. Adalet Meslek Yüksekokulu’nda da Adalet Bölümü 60 öğrenci kabul edecek.

Her Öğrenciye Yüzde 25 ile Yüzde 100 Arasında Burs

Eğitimde fırsat eşitliğinin öncüsü olan Medipol Üniversitesi, 2013-2014 öğrenim yılında da, “bir Medipol geleneği” olan her öğrenciye yüzde 25 ile yüzde 100 arasında değişen burs olanağı programını sürdürüyor. Medipol öğrencileri, ÖSYS sonucuna göre %100, %50 ve %25 burslu olarak eğitim hakkı kazanıyor. Üniversitemizde ÖSYS sonucuna göre verilen burslar karşılıksız olup; mazeretsiz devamsızlık, disiplin suçu ve yatay geçiş hariç hiçbir durumda burs kesilmez. Ayrıca 2013 ÖSYS sonucuna göre yerleştiği program türünde standart eğitim süresince ve hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere; ilk 100’e giren öğrencilere 3000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı, 101 - 1000 arasında yer alan öğrencilere 2000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ve 1001 - 2500 arasında yer alan öğrencilere 1000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca ) verilecek.

Mezun Olmadan Yüksek Lisans ve Doktora (PhD) Yapabilme İmkânları

Başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve önünü açmak, Medipol Üniversitesi’nin en önemli ilkelerinden birisi. Bu nedenle başarılı öğrencilere, lisans eğitimleri sırasında yüksek lisans ve doktora bütünleşik programlarına başlayabilme olanağı tanınmıştır. 4 yıl eğitim veren Sağlık Bilimleri ve Hukuk Fakültelerinde, öğrenciler lisans eğitiminin 2. yılını tamamladıktan sonra bütünleşik yüksek lisans; 5 ve 6 yıl eğitim veren Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinde ise 2. yılını tamamladıktan sonra bütünleşik doktora programlarına başlayabilirler. Öğrenciler böylece kayıt oldukları lisans eğitimini bitirme aşamasında yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edebilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 08:40