Ana içeriğe atla

2. Öğrenci Bilim Şenliği Kavacık’ta yapıldı

09.05.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi’nin geçen yıl ilkini düzenlediği Bilim Şenliği’nin 2.’si Kavacık Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

99-SanalMahkeme.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi 2. Bilim Şenliği 7-8 Mayıs’ta Kavacık Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Çikler’in koordinatörlüğünde düzenlenen şenlikte, tüm fakülte ve bölümlerdeki öğrencilerimiz, hazırladıkları projeleri sözlü, poster ve sergi şeklinde sundular. Şenlikte 17 sözlü sunum, 36 adet poster sunumu, 1 adet interaktif sunum ve 6 sergi yer aldı.

Bu yıl ki şenliğimizin 1. gün konuğu Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, İnovasyon ve Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu oldu. Dr. Büyükuslu, Bilim Şenliği kapsamında öğrencilerimize “İnovasyon ve Teknoloji Transferi” başlıklı bir sunum yaptı. İkinci gün konuğumuz, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Enver Dayıoğlu, yaptığı ameliyatlardan derlediği ilginç sunumu ile Bilim şenliğimize katkıda bulundu.

Şenlik Kapsamında bilimsel proje yarışmalarının yanı sıra farklı etkinliklerle şenlik renklendirildi. ‘Bu Benim Üniversitem’ isimli Fotoğraf yarışmasının sonuçları şenlik alanında sergilendi. Sosyal Sorumluluk Kulübü üyesi öğrencilerimiz, düzenledikleri kermes ile hem şenliğimize katkıda bulunurken hem de yardım amacıyla oluşturmayı planladıkları kütüphane için gelir elde ettiler. Sözlü sunum aralarında öğrencilerimizin canlı müzik performansları ve ebru sanatı gösterileri sergilendi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerimiz, yeni çıkardıkları “Kağıt Helva” dergisinin tanıtımını da şenlik kapsamında yaptı ve konuklara kağıt helva ikramında bulundu. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin gerçek bir davadan yola çıkarak hazırladıkları sanal mahkeme salonunda bizlere bir davanın nasıl çözümlendiğini aktardı.

Şenlikte 3 farklı kategoride yapılan jüri değerlendirmesinde dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri, öğretim üyelerimiz tarafından 2. günün sonunda kendilerine takdim edildi.

Sözlü Sunum kategorisinde birinciliği ‘Sağlık eğitimi Alan Öğrencilerde Ağrı Farkındalığının Değerlendirilmesi’ İsimli proje ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Gönül ERTUNÇ; ikinciliği ‘Siyatik Sinirde Oluşturulan Bası ve Kesi Hasarına Çinko Etkisi’ başlıklı sunumları ile Burcu BAKICI, Zehra ARAS, Sena DEMİR, Arzu DOBRAL, Esmanur YILDIZ; üçüncülüğü ise ‘A Molecular Modelling Study on İnteractions of Selective İnhibitor, (R) Rolipra, with Catalytic Domain of Human Phosphodiesterase 4B’ başlıklı İngilizce sunulan proje ile Eczacılık Fakültesi öğrencisi Neda Ghadirafsar aldı.

Bu yıl yoğun ilgiyle 36 projenin yarıştığı poster sunumu kategorisinde birincilik ödülüne ‘Doğanın hediyesi Künnük sakızı’ isimli çalışmasıyla Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Ayşe Sena Güllüoğlu; ikinciliği ‘Retina Kültürü’ isimli çalışmalarıyla Büşra Sultan ATEŞ ve Harika ÖDEMİŞ ve üçüncülüğü ‘Aromatik Kokulu Nemlendirici Krem’ isimli poster çalışmalarıyla Elif GÜNER ve Hanife PEKEL layık görüldüler.

İnteraktif Sunum/sergi dalında toplamda 7 aday yarıştı. Bu kategoride birinciliği ‘Farazi Duruşma’ isimli sanal mahkeme canlandırmaları ile büyük beğeni ile izlenen Hukuk Fakültesi öğrencileri Ceren GÜLTÜTER, Ahmet KARAKAYA, Burak KAPLAN, Tarıkcan AYTAÇ, Zeynep KARAGÜL, Deniz TUNCER, Gizem ÜZEN, Nida TOKER, Ahmet Can BALCI, Nezih ECERTAŞ, Hasan Tahsin AKYÜZ, Talih ATAOL, Ahmet ÇİLLİ, Yaşar BAYAR, Zeynep Nur OKUR, Serdar KARAOĞLU paylaştı. İkincilik ödülünü ‘Çıkan Sinir Yolakları’ isimli projeleri ile Özgün ALKAN, Ceren GÜLNİHAR ve Bengisu ANTMEN alırken, üçüncülüğü ise ‘Aromatik Kokulu Nemlendirici Krem’ isimli proje kapsamında hazırladıkları kremi katılımcılarla paylaşan Elif GÜNER ve Hanife PEKEL alarak toplamda aldıkları üç ödül ile şenliğin en başarılı öğrencileri oldular.

Bu yıl ilk kez kurulan öğrenci jürimizin değerlendirmeleri sonrasında ise her kategori için seçilen bir projeye ödül verildi.

Fotoğraf Yarışması sonrasında ise Serbest Kategori dalında birinciliği ‘Trabzon kalaycısı’ isimli eseri ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Ömer Faruk ÖZÇELEP, ikiniciliği ‘Rumeli’den Beykoz’a’ isimli eseri ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Yasemen VELİOĞLU, üçüncülüğü Diş hekimliği Mahmut Ekrem BÜYÜKOKUROĞLU ALIRKEN; Kampüste Yaşam Kategorisi’nde birinciliği ‘Hocamız ve Adaletin Simgesi’ isimli eseri ile Zeynep Nur OKUR, ikinciliği ‘Pürdikkat’ isimli eseri ile Eczacılık Fakültesi öğrencisi Elif GÜNER ve üçüncülüğü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Gülçin GÜREY aldı. Mansiyon ödülüne layık görülen fotoğraflar ise sergi alanında fotoğraf severlere paylaşılmaktadır. Tüm ödül alan fotoğraflar basılacak katologda yer alacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:30