Ana içeriğe atla

Medipol, Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ve engelli sporcuları ağırladı

19.12.2012

Medipol, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bağcılar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren atletizm sporcularını ağırladı.

6-c8e03e53b4e6-bagcilar_engelli.jpg

Medipol Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ilk olarak Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Candan Algun, Bağcılar’dan gelen misafirlere “hoş geldiniz” dedi.

ÇAĞIRICI: BAĞCILAR, ENGELLİ GÖÇÜ ALAN BİR İLÇE
Sunuculuğunu da engelli bir belediye çalışanının yaptığı programda daha sonra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı öğrencilere hitap etti. Konuşmasında Bağcılar Belediyesi’nin “sosyal belediyecilik” alanında yaptığı çalışmaları anlatan Çağırıcı, engelli vatandaşlara yönelik kurdukları Bağcılar Belediyesi Engelli Sarayı’nın büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini söyledi. Bağcılar Belediyesi’nin engelli atletlerinin kazandığı başarılardan övgüyle söz eden Lokman Çağırıcı, yaptıkları çalışmaların neticesinde Bağcılar’ın adeta engelli göçü alan bir ilçe olduğunu söyledi.

Çağırıcı’nın konuşmasının ardından Medipol Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü öğrencileri kendisine çiçek takdim etti. Medipol Üniversitesi Rektörü Sabahattin Aydın ve Bölüm Başkanı Candan Algun da engelli sporculara çiçek sundu.

“FİZYOTERAPİSTLER ENGELLİ HASTALARIN PSİKOLOJİSİNE ÇOK DİKKAT ETMELİ”
Protokol konuşmasının ardından atletizm sporcularının da katıldığı söyleşiye geçildi. Öğrencilerin soruları ve yorumları ile katıldığı söyleşide engellilik, spor, belediyelerin engelli vatandaşlara yaklaşımı, meslek edindirme programları vb. konular hakkında konuşmalar yapıldı. Yaşadıkları sorunları anlatan engelli sporcular, yarının fizyoterapistleri olacak öğrencilerden talepleri olduğunu dile getirdiler. Yanlış tedaviler nedeniyle pek çok kişinin sakat kalarak yaşama küstüğünü anlatan sporcular, fizyoterapistlerden özellikle kendilerine yaklaşırken kullandıkları dile dikkat etmelerini istedi.

“ENGELLİ SARAYI”NA GEZİ
Öte yandan Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 3. sınıf öğrencileri Bağcılar Belediyesi Engelli Sarayı’na bir gezi düzenledi. Dün yapılan gezide öğrenciler, engelli istihdamı uygulamalarını yerinde gördüler.

 

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 11:35