Prof. Battal “Hristümanlık”ı Anlattı

11.05.2012

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Profesörü Ahmet Battal, “21. Yüzyılda İslam Algısı”nı Medipol’de anlattı.

d

Sosyal ve Kültürel Etkinlik Kulübü’nün düzenlediği etkinlik kapsamında Medipol öğrencilerine hitabeden Prof. Battal, Türk toplumunda ve Avrupa’da din algısı üzerinde görüşlerini açıkladı. Battal, “İslam’ın moderniteye ve reforma ihtiyacı var mı?” sorusu üzerine, İslam’da Hristiyanlıktaki gibi bir reform olamayacağını ifade etti.

Sağlık Bilimleri Enstitümüzün Müdürü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil'inde izlediği söyleşide Battal, Cumhuriyet kurulmasının ardından İslam’da bir nevi reform çalışmasına gidildiğini ve ortaya kendisinin tabiri ile “Hristümanlık” adlı bir dinin çıktığını anlattı. Bunun, gerçekte İslam’ın ibadetten arındırılması çabası olduğunu kaydeden Battal, ancak halkın bunu kabul etmediğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 15:25