Ana içeriğe atla

Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Programına DEPAD’dan tam akreditasyon

24.04.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Programı, Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) tarafından 2029 yılına kadar akredite edildi.

_mg_9073.JPG

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Programı, DEPAD tarafından altı yıl süreyle akredite edildi. DEPAD, Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Programının akredite olmasını şöyle duyurdu: “Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Programının, Ulusal Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (UPEDAK) tarafından Türkiye Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Ulusal Standartlarını karşıladığı saptanmış ve program üç yıl sonra yapılacak ara değerlendirmede başarılı olmak koşuluyla 17.03.2029 tarihine kadar tam akredite edilmiştir.”


PROF. UÇKAN: BAŞARI GRAFİĞİMİZ YÜKSELİYOR
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Uçkan, DEPAD tarafından akredite edilmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti. 2020 yılında başladıkları akreditasyon sürecini başarı ile tamamladıklarını ifade eden Uçkan, eğitim, araştırma ve ağız diş sağlığı hizmetlerine ilişkin kalite güvence politikaları geliştirdiklerini söyledi. Kalite Komisyonu Yönergelerinin bulunduğunu ifade eden Uçkan şöyle dedi: “Fakültemiz gerek eğitim gerek akademik gerekse bilimsel faaliyetlerde Türkiye’nin önde gelen fakültelerinden. Diş hekimliği eğitiminin amaç ve hedeflerine yönelik kazanımları sağlayacak yeterli alt yapıya sahibiz. Klinik ortamlar, fiziksel koşullar, teknik alt yapı, yeterli sayıda ve güncel teknolojilerle donatılmış ünitler, el aletleri ve sarf malzemelerimiz mevcut. Öğrencilerimiz amaç ve hedeflerimizi sağlayacak çeşitlilikte hasta profili görmektedir. Bu durum DEPAD tarafından da belirtildi. Tam akredite olan fakültemiz, yükselen başarı grafiğiyle uluslararası alanda da adından söz ettiriyor. Sürece başından sonuna kadar katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son Güncelleme Tarihi: 25/04/2023 - 16:35