“Kubernetes Community Days” Türkiye’de ilk kez Medipol’de düzenlendi

16.06.2023

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “Kubernetes Community Days” etkinliği tamamlandı. 3 gün süren ve dünya çapında pek çok markanın yer aldığı etkinlikte bulut ve bulut üstü teknolojilerin geleceği masaya yatırıldı.

kbdhaber.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ‘Kubernetes Community Days’ (KCD) başlıklı zirve tamamlandı. Farklı ülkelerde CNCF ve Linux Derneği tarafından organize edilen ve ana konusu ‘CLoud&Kubernetes’, ‘Cloud Native’ teknolojileri olan zirveye bu sene İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Türkiye’de ilk kez üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen ve üç gün süren zirvede cloud (bulut) sistemleri, nasıl dizayn edildiği, devasa bulut yapılarının nasıl yönetildiği, verilerin gizliliği ve korunması ile veri bilimi ve yapay zekâ arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı. 30’dan fazla konuşmacının yer aldığı etkinliğe KubeSphere, Adesso, RedHat ve Turknet başta olmak üzere çok sayıda firma katılım gösterdi.

Son Güncelleme Tarihi: 16/06/2023 - 12:53