Ana içeriğe atla

Sektör yöneticileri ‘7. Kariyer Zirvesi’nde bir araya geldi

08.12.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübünün bu yıl yedincisini organize ettiği “Kariyer Zirvesi” sona erdi.

ikkzirve

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü öncülüğünde düzenlenen "7. Kariyer Zirvesi" sona erdi. İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer’in açış konuşmaları ile başlayan zirve global ölçekte faaliyet gösteren şirket yöneticilerini öğrencilerle bir araya getirdi. Zirvede konuklarla öğrenciler arasında nitelikli ve etkin bir iletişim kurulurken öğrencilere çeşitli iş ve staj imkanları da sunuldu. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan zirveye L’oreal Türkiye İK Direktörü Murat Yüksel, Fast Spor Kurucu Ortağı Murat Can Elmalı, MİA Danışmanlık Kurucuları Musa Laz ile Halil İbrahim Yıldırım, KanalD Ana Haber Muhabiri İbrahim Konar ve Cengiz Holding İK/İşe Alım Yöneticisi Kübra Ekinci katılım gösterdi. Zirvenin açış konuşmasını yapan Vardarlıer, organizasyonu düzenleyen İnsan Kaynakları Kulübünün firmalarla öğrenciler arasında bir köprü vazifesi gördüğünün altını çizerek katılımcılara teşekkür etti.

YÜKSEL: Z KUŞAĞI ŞİRKETLERE SORU SORMAYA BAŞLADI
Zirvede konuşma gerçekleştiren L’oreal Türkiye İK Direktörü Murat Yüksel ise öğrencilere deneyimlerinden bahsederken işe alım süreçlerini etkileyen iki önemli kriter olduğunu söyledi. Adayların yabancı dil bilmesinin ve sivil toplum kuruluşlarına üye olmasının İK’lar üzerinde etkili olduğunu kaydeden Yüksel, şöyle dedi: “Z jenerasyonu şirketlere ‘Ben sana emeğimi vereceğim, sen beni geliştireceksin peki çevre için neler yapıyorsun?’ tarzında sorular sormaya başladı. Z jenerasyonu aldığı ürünlerin arkasına bakıyor, doğaya çevreye ne kadar zararı var kontrol ediyor. Markalar ve diğer insanlar Z kuşağı sayesinde bunları öğrendi.”

ELMALI: İŞ HAYATINDA DÜRÜST OLUN
Fast Spor Kurucu Ortağı Murat Can Elmalı ise iş geliştirmenin yüzde 90 oranında kişisel iş ağı ile mümkün olduğunu söyledi. Bu durumu kendisi için motto haline getirdiğini belirten Elmalı, şöyle devam etti: “Kimse size özgeçmişiniz iyi ve başarılı projeler yaptığınız için iş vermez. Bütün işverenler ikili ilişkiler sonucunda iş veriyor. İnsanlar pozitif kişilerle çalışmak istiyor. Kimse negatif enerji yayan ve sorun yaşadığı insanlarla iş yapmak istemiyor. Öğrenciyken insanlarla diyalog kurun ve iş ağını geliştirmeye çalışın. Bugün olmasa da yarın faydasını göreceksiniz. İkinci olarak iş hayatında kesinlikle yalan söylemeyin. Dürüstlük size gelecek adına önemli kazanımlar sağlayacaktır.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 08/12/2023 - 18:05