Ana içeriğe atla

Rektör Ceran, “Yılın Kareleri 2023” oylamasına katıldı

11.01.2024

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran, Anadolu Ajansı’nın (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı.

rektorhoca

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, Anadolu Ajansı’nın (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı ‘Yılın Kareleri’ oylamasına katıldı. Ceran, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi. Ceran makamında gerçekleştirdiği oylamada “Haber” kategorisinde Aytuğ Can Sencar’ın “Türkiye Yüzyılı”, “Çevre- Yaşam”da Alper Tüydeş’in “Kimler Gelmiş?”, “Spor” kategorisinde ise David Alvaro’nun “Gazze’ye Destek” başlıklı fotoğraflarını seçti. Rektörümüz bu yıla özel eklenen “Deprem: Umut” kategorisinde ise Murat Şengül’ün “Hoş geldin”, “Gazze: Kanıt”ta ise Mustafa Hassona’nın “Kardeşe Son Dokunuş” fotoğraflarına oy verdi. 

REKTÖR CERAN: ANADOLU AJANSI ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ HABER AJANSI
Oylama sonucu Anadolu Ajansı Muhabiri Berfin Kıraç’a açıklamalarda bulunan Ceran, Anadolu Ajansı’nın ülkemizin en önemli haber ajansı olduğunu ifade etti. 100 yılı aşan geçmişiyle Anadolu Ajansı’nın ülkemizin haber alma noktasında yüz akı olduğunu kaydeden Ceran, şöyle dedi: “Köklü bir kurum olan Anadolu Ajansı tarafından çekilen fotoğraflar vatandaşlarda hem farkındalık oluşturuyor hem de toplumsal hafıza için önemli bir kaynak sağlıyor. 2023 özelinde deprem ve Gazze’deki saldırılar acı olaylar olarak tarihe geçti. Oylamaya sunulan bütün kareler büyük bir emek sonucu ortaya çıkmış çok güzel kareler. Özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dramını bizlere gösteren fotoğraflar çok çok önemli. Gazze’de yaşanan katliamlar kamuoyunun gündeminden düşmemeli. Bu anlamda Anadolu Ajansı’nı yaşanan olayları tarafsız bir şekilde aktardığı ve gündemde tuttuğu için takdir ediyorum. Dünya bu gerçekleri görsün diye çekilen fotoğraflar benim için unutulmaz olacak. Fotoğrafların çekiminde ve sunulmasında emeği geçen Anadolu Ajansı yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Fotoğraflara ulaşmak ve oylamaya katılmak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 11/01/2024 - 16:15