Prof. Altıntaş: Kadim tıbbın temelinde beslenme yatar

12.01.2024

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Altıntaş, “Eski tıbbın temelini ve odak noktasını beslenme oluşturur.” dedi.

altıntaş

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Beslenme ve Diyete Bir Başka Bakış: Kadim Tıp Ne Diyor?” başlıklı etkinlik düzenledi. Güney Kampüs’te gerçekleşen etkinlikte Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Altıntaş, kadim tıpla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Eski tıbbın temelinde beslenmenin yer aldığını ifade eden Altıntaş, bugün beslenmenin göz ardı edildiğini ifade etti. Kadim tıbbın 40 bin yıllık gerçekliğiyle bugüne kadar geldiğini kaydeden Altıntaş, şöyle dedi: “Çağdaş tıp teknolojik gelişmelere bağlı olarak sürekli güncellenirken kadim tıp günümüze kadar değişime uğramadı. Kadim tıp insanı sadece beden olarak değil ruhsal açıdan da ele almıştır ve beslenmeyi temele yerleştirmiştir. Osmanlı dönemine bakacak olursak hekimlerin en önemli amacı halkın hastalanmamasını sağlamaktı. Hekimler bulundukları bölgedeki coğrafyayı inceleyerek, halkın neler yiyip neler yememesine karar veriyor ve hastalıkları önlüyorlardı. Hekimlerin önceliği, halkın sağlıklı yaşamasıydı ve başarısız olduklarında görevden alınırlardı.”

Son Güncelleme Tarihi: 12/01/2024 - 16:22