Ana içeriğe atla

Medipol META TEKMER A.Ş. büyümeye devam ediyor

27.05.2024

Medipol META TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) A.Ş. 2023 yılında faaliyetlerine başladı. İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Kampüs’te yer alan Medipol META TEKMER, girişimcilere sunduğu avantajlar ve stratejik konumuyla cazibe merkezi oluşturuyor.

 

kuzeykampus1

İstanbul Medipol Üniversitesi güçlü kurumsal kültürü, girişimcilik ruhu ve sürekli gelişime açık dinamizmi ile Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında liderlik için çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Kampüs’te kurulan ve KOSGEB tarafından desteklenen Medipol META TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi), üniversitede üretilen bilginin sanayiye transferi için Medipol Teknoloji Transfer Ofisi ile iş birliği içerisinde aktif bir şekilde rol alıyor. Teknoloji ve inovasyon alanında faaliyet gösteren girişimcilere destek sağlayan Medipol META TEKMER, önemli iş birliği fırsatları sunarken yenilikçi projelerin gelişimine ve ticarileştirilmesine katkı sağlıyor. Bu hedefi gerçekleştirmek amacıyla geniş kapsamlı bir alt yapıya ve deneyimli bir ekibe sahip olan Medipol META TEKMER, şirketlerin kuruluş aşamasından iş fikrinin olgunlaşmasına, pazara çıkışına, büyüme ve globalleşmeye kadar ki her adımda girişimcilere rehberlik sunuyor.

PROF. ARSLAN: GÜÇLÜ BİR EKOSİSTEM İÇİN MEDİPOL’E BEKLİYORUZ
Kablosuz haberleşme alanında yaptığı yenilikçi çalışmalarla ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından 169 mucit akademisyen arasında Türkiye’den tek isim olarak yer alan İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan META TEKMER’in yönetim kurulunda yer alıyor. Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Medipol META TEKMER’in “Haberleşme Teknolojileri, 5G, 6G, Akıllı Bağlanabilirlik, Haberleşme Güvenliği” gibi alanlarda teknoloji tabanlı firmalarla, ortak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri yapmayı hedeflediğini söyledi. Mevcut durumda pek çok ortak araştırma faaliyetinin İstanbul Medipol Üniversitesinin Ar-Ge altyapısı ve akademik deneyimiyle devam ettiğini ifade eden Arslan, “Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde çok sayıda ortak patent üretildi ve bu patentlerin ticarileştirilmesi için faaliyetler devam ediyor. Güçlü bir ekosisteme dahil olmak isteyen firmaları META TEKMER’e bekliyoruz.”

FİNANSAL DESTEK SAĞLIYOR!
Türkiye’nin teknoloji alanındaki potansiyelini harekete geçirerek girişimcilik ekosistemini zenginleştirmek isteyen Medipol META TEKMER, 1000 m2 kapalı alanla ön inkübasyon, inkübasyon ve inkübasyon sonrası, girişimcilere 45 kişilik açık ofis, işlikler, ortak kullanım alanları, laboratuvar ve toplantı salonu gibi fiziki imkanlar sunuyor. META TEKMER, eğitim, danışmanlık, mentorluk ve yatırımcılarla buluşma gibi olanaklara da sahip. Merkez, yatırım ağları ve melek yatırımcılarla düzenlediği aktivitelerde girişimcileri fon sağlayıcılarla bir araya getirerek mali anlamda katkılar sağlıyor. Ayrıca merkez, “AR-GE Desteği, Damga Vergisi, Gelir Vergi Stopajı Teşviki, Gümrük Vergisi İstisnası ve Sigorta Primi Desteği (İşveren Payı)” gibi avantajlar sunuyor. Medipol META TEKMER, girişimcilerin prototip çalışmalarını gerçekleştirebileceği “CNC, 3B Yazıcı, 3B LCD Yazıcı, VR Gözlük, SLA Yazıcı, Lazerli Tarayıcı, Masaüstü Tarayıcı, Biyo Yazıcı” laboratuvarları da hizmete sunuyor. Merkezde, kuluçka safhasındaki girişimci şirketler için 14 adet kapalı ofis bulunurken “İş Modeli Oluşturma, Proje Yazım ve Yönetimi, Fikri Sınai Hakların Yönetimi, Finansal Yönetim, Girişimci Hukuku, Pazarlama ve Satış” eğitimleri ve mentörlüğü de veriliyor.

MEDİPOL META TEKMER ve ULAK HABERLEŞME GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ!
Kısa süre önce kurulan Medipol META TEKMER A.Ş ve Ulak Haberleşme A.Ş.  “Çapa Firma Sözleşmesi” ile güçlerini de birleştirdi. Yapılan anlaşma gereği Ulak Haberleşme çapa firma olarak TEKMER’de iş geliştiren girişimcilere destek olacak. Medipol TEKMER’de Ulak Haberleşmenin yanı sıra, İstanbul Link Haberleşme A.Ş., Corect Haberleşme Teknolojileri Araştırma Eğitim ve Danışmanlık A.Ş., Lime Teknoloji Sistemleri San. Tic. A.Ş., Scince Cream Bilimsel Araştırma ve Danışmanlık A.Ş., SAGEN Biyoteknoloji San. Ltd. Şti., PRP İlaç Sağlık Ürünleri A.Ş., Wastech Atık Yönetim Teknolojileri ve Geri Dönüşümü A.Ş., Avoxis İlaç Pazarlama ve Satış A.Ş., Conevel Bilgi Teknolojileri A.Ş., Ziya Talha İlaç San. Tic. A.Ş. ve Şahin Ar-Ge Teknoloji San. Ve Tic. A.Ş. yer alıyor.

 

Son Güncelleme Tarihi: 27/05/2024 - 13:39