Ana içeriğe atla

Deprem Bölgesindeki Aileler İçin Çocuk Gelişimi Eğitim Programı Projesi

14.05.2024

Toplumsal Katkı Komisyonu

a

Deprem Bölgesindeki Aileler İçin Çocuk Gelişimi Eğitim Programı Projesi, Gaziantep ilinde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin etkisiyle olumsuz etkilenen Gaziantep ili sınırları içinde yer alan Ayşe Ferhat Yapar Anaokulu'na devam eden çocukların ailelerine yönelik olarak başlatılmıştır. Bu proje, İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi – Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü akademik personeli ve Gaziantep ilindeki devlet anaokulu yönetimi tarafından yürütülecektir.

Proje, Gaziantep ilinde Ayşe Ferhat Yapar Anaokuluna devam eden çocukların ailelerine, çocuk gelişimi ve ebeveynlik alanında bilinçlendirme sağlamayı hedeflemektedir. Ailelerin çocuk psikolojisi ve gelişimi konusunda farkındalık oluşturması, çocukları ile etkili iletişim kurması, pozitif ebeveynlik yaklaşımlarını benimsemesi, oyunu kullanarak çocukların gelişimini desteklemesi, aile bağlarını güçlendirmesi, medya ve teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, çocuklarla iletişim, anne-baba tutumları, çocuklarda görülen duygusal ve davranışsal sorunlar, çocuk ve oyun, çocuk kitapları, çocuklarda medya ve teknoloji kullanımı konuları ele alınacaktır.

8 hafta sürmesi planlanan projede eğitimler hem yüz yüze hem de online olarak gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitimler Ayşe Ferhat Yapar Anaokulu’nda verilecektir. Online eğitimler için Microsoft Teams uygulaması kullanılacaktır. Proje Çocuk Gelişimi Bölümü Prof. Dr. Arzu Yükselen ve Öğr. Gör. M. Pervin Baysan tarafından yürütülecektir.

 

Son Güncelleme Tarihi: 13/06/2024 - 16:35