TİM “İhracatın Yeşil Dönüşümü” Lansmanında Yer Aldık

05.07.2024

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İhracatın Yeşil Dönüşümü” lansmanı, birbirinden değerli bilgi paylaşımlarına sahne oldu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve farklı üniversitelerin Sürdürülebilirlik Merkezi yöneticilerinin de katılım sağladığı organizasyonda, üniversitemizi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu temsil etti.

GreenTİM Platformu’nun oluşum ve işleyişi, ihracatçılara önemli katkı ve kolaylık sağlayacak. SKDM’nin yürürlüğe gireceği 2026 öncesi ihracatçılara ücretsiz karbon ayak izi hesaplama ve raporlama olanağı sunulacak. GreenTİM aynı zamanda ihracatçıların tesislerini, sera gazı emisyonu sonuçlarını, karşılaştırma tablolarını görüntülediği ve Avrupa Yeşil Mutabakatına ilişkin rapor ve dokümanları incelediği bir platform olacak. Yeni işbirliği fırsatı ve çabalarının ortak hedefi, sürdürülebilir yarınlardır.

Son Güncelleme Tarihi: 05/07/2024 - 11:28