Beslenme ve Diyetetik Bölümü EFAD üyeliğine kabul edildi

25.07.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Avrupa Diyetetik Dernekleri Federasyonu (EFAD) üyesi oldu.

beslenme

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 1978 yılında kurulan ve alanın en prestijli derneği olan Avrupa Diyetetik Dernekleri Federasyonu (EFAD) üyesi olarak kabul edildi. EFAD’da Türkiye’den İstanbul Medipol Üniversitesi de dahil olmak üzere sadece üç üniversite yer alıyor. Diyetisyenlerin sağlıklı beslenme konusunda görev ve sorumluluklarını iyileştirerek Avrupa’da beslenme eşitsizliklerini önlemek amacıyla faaliyet gösteren EFAD, üyelerine uluslararası iş birliklerini geliştirme noktasında avantajlar sağlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Ersoy, EFAD üyeliği ile akademisyenlerimize ve öğrencilerimize uluslararası alanda daha fazla fırsat sağlayabileceklerini ifade etti. Sağlıklı beslenme konusunda öncü çalışmalara imza atan akademisyenlerin İstanbul Medipol Üniversitesinde görev yaptığını kaydeden Ersoy, EFAD aracılığıyla bu çalışmaların uluslararası arenada daha görünür olacağını söyledi. EFAD üyeliğinin öğrencilere çok fazla avantaj sağladığına dikkat çeken Ersoy, şöyle dedi: “EFAD üyeliği, Avrupa’daki diğer yükseköğretim kurumları ile iş birliği yapma ve ortak projelerde yer alma fırsatı sağlıyor. Ayrıca Avrupa’daki diğer yükseköğretim kurumları ile iş birliği yapmak ve ortak projelerde yer almak kolaylaşıyor. Mezunlarımız için uluslararası arenada tanınma, yurt dışında eğitim, staj ve değişim programlarına katılmak gibi önemli avantajlar mevcut. En önemli katkıları arasında ise geleceğin diyetesyeni olacak olan öğrencilerimiz mesleklerinin stratejik planlanmasına tanık olup katkı sunabiliyor. Son olarak öğrencilerimiz mesleğin duayenleriyle iletişim kurarak bilgi alışverişinde bulunabilecekler.”

Son Güncelleme Tarihi: 25/07/2024 - 12:18