Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Yüksek Öğretim Kalite Süreçlerinde Uluslararası Öğrenciler ile Uyum Çalışması Etkinliği gerçekleşti

14.08.2024

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendiricisi ve Uzman Ombudsman Fırat Semih Avşar, uluslararası öğrencilerin yükseköğretim süreçlerindeki uyum çalışmalarını ele aldı. Etkinlik, 8 Mart 2024 tarihinde saat 20:00’de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bu etkinlikte, uluslararası öğrencilerin eğitim süreçlerine entegrasyonunu sağlamak ve bu süreçte karşılaştıkları zorlukları aşmak amacıyla yapılan çalışmalar detaylı olarak değerlendirdi. Öğrencilerin, üniversite yaşamına daha kolay adapte olabilmeleri için alınması gereken önlemler, yapılabilecek iyileştirmeler ve bu alanda izlenecek stratejiler tartışıldı. Aynı zamanda, öğrencilerin sosyal ve akademik hayata katılımlarını artırmak için geliştirilmiş uygulamalar ve yeni yaklaşımlar üzerinde duruldu.

Katılımın Zoom üzerinden sağlanacağı bu etkinlikte, link bilgileri WhatsApp ve Instagram platformları üzerinden paylaşıldı. Etkinlik, Yozgat Bozok Üniversitesi Kalite Topluluğu tarafından organize edilmekte olup, tüm öğrencilerin katılımına açık oldu. Uluslararası öğrencilerin seslerini duyurabilecekleri ve kendi deneyimlerini paylaşabilecekleri bu önemli buluşma, aynı zamanda üniversitenin küresel ölçekteki öğrenci çeşitliliğine ve kalite odaklı eğitim anlayışına verdiği önemi bir kez daha vurgulandı.

Son Güncelleme Tarihi: 14/08/2024 - 14:51