66

Lojistik; ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilmektedir. Lojistik, nakliye, envanter, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama bilgilerinin birleştirilmesini kapsar.

Lojistik Programında, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü hammadde ve ürünün nakliyesi, dağıtımı, barkodlanması (etiketlenme), stoklanması, paketlenmesi, depolanması ve tüketileceği pazar mahalline kadar nakliyesi işlemlerinin en kısa zamanda ve en ucuz maliyetle tamamlanması işlerini yürüten, planlama ve bilgi akışını sağlayan ara elemanlar yetiştirilmektedir.

Bu programda öğrenciler, lojistik süreçlerin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi için gerekli olan temel bilgi ve becerileri kazanırlar. Lojistik operasyonlarının her aşamasında yer alabilecek donanıma sahip olan mezunlar, iş dünyasında geniş bir yelpazede kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Eğitim süresince öğrencilere lojistik yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, uluslararası taşımacılık, lojistik bilgi sistemleri, depolama ve envanter yönetimi gibi konular öğretilir. Ayrıca, bilgisayar destekli lojistik programları ve teknolojileri kullanma becerileri de geliştirilir.

Lojistik sektörü, küreselleşen dünyada giderek daha önemli hale gelmektedir. Küresel ticaretin artması, tedarik zincirlerinin karmaşıklığının artmasına ve lojistik süreçlerin daha karmaşık hale gelmesine neden olmuştur. Bu nedenle, lojistik yönetimi alanında uzmanlaşmış bireylere olan talep artmaktadır. Lojistik Programı, bu ihtiyacı karşılamak üzere tasarlanmış olup, mezunlarının sektördeki en son gelişmeleri takip edebilecek ve uygulayabilecek yetkinlikte olmalarını hedeflemektedir.

Ekleme Tarihi: 17/06/2022 - 16:47Son Güncelleme Tarihi: 03/07/2024 - 15:39