55

Maliye, devletin mali faaliyetlerini inceleyen ve bu faaliyetlerin neden ve sonuçlarını araştıran bilim dalıdır. Kamu maliyesi, devletin gelirlerinin ve harcamalarının ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini incelemektedir. Özel sektör açısından ise işletmelerin gelir-gider dengesi ve mali yapısı incelenmektedir.

Günümüzde gerek uluslararası gerekse ulusal ölçekte yer alan tüm kurum ve organizasyonların faaliyetleri finansla ilişkilidir. Özel işletmelerde veya kamu kurumlarında finans departmanı bulunması bir zorunluluktur. Benzer şekilde her birim için mali konular düzenli bir biçimde ve yetkin kişilerce takip edilmesi gereken konulardır.

Bu çerçevede İstanbul Medipol Üniversitesi Maliye Programı, öğrencilerin kamunun mali perspektifini edinmekle beraber özel sektörün finansal yaklaşımını da içselleştirmelerini hedeflemektedir. Maliyenin her sektöre temas eden özgün yapısı nedeniyle donanımlı bir öğretim programı sunulmaktadır.

Alanlarında uzman, tecrübeli ve çok yönlü akademik kadrosuyla İstanbul Medipol Üniversitesi

Maliye Programı,

•    Çeşitli kamu kurumlarında çalışmayı hedefleyen,

•    Özel sektörde finans, muhasebe ve mali müşavirlik alanlarında faaliyet göstermeyi düşünen,

•    4 yıllık Bankacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi, Finans ve Bankacılık, Gümrük İşletme, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisans programlarına dikey geçiş yapmayı amaçlayan adaylar için uygun bir akademik gelişim ortamı ve imkânı sunmaktadır.

Ekleme Tarihi: 17/06/2022 - 16:54Son Güncelleme Tarihi: 03/07/2024 - 15:40