Diş hekimliği öğrencileri beyaz önlük giydi

22.11.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, düzenlenen törende beyaz önlüklerini giydi. Törende konuşan İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, diş heki..

78-825a-40d8a5480da1-discil

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ‘Dünya Diş Hekimliği Günü’nde klinik eğitimine başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen törene İstanbul Medipol Üniversitesinden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Sina Uçkan ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Ateş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, İstanbul Diş Hekimleri Odasından Başkan Prof. Dr. Turhan Atalay ile Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hakan Özyuvacı’nın yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi Dekanları; İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Gülsüm Ak, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin Özkan, Bezmiâlem Üniversitesinden Prof. Dr. Alper Alkan, Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, Biruni Üniversitesinden Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Prof. Dr. Taşkın Gürbüz, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinden Prof. Dr. Haluk İşeri ile Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Firdevs Şener, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“MESLEĞİN ETİK DEĞERLERİNDEN TAVİZ VERMEYİN”

Törenin açış konuşmalarını Dekan Uçkan ve Prof. Dr. Hakan Özyuvacı gerçekleştirdi. Prof. Uçkan, konuşmasında teorik ve pratik eğitimin önemine vurgu yaparken, geleceğin diş hekimlerine mesleğin etik değerlerinden asla taviz vermemelerini söyledi. Prof. Özyuvacı ise İstanbul Diş Hekimleri Odası olarak hekim adaylarının kariyer planlamalarına yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti. Törende konuşan İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay da kliniğe başlayacak öğrencilerin ‘Dünya Diş Hekimliği Günü’nde önlük giymelerinin çok anlamlı olduğunu kaydetti. Diş hekimliğinin dünyanın en zor mesleği olduğunu savunan Atalay şöyle dedi: “Diş hekimi olabilmek için mesleki bilginin üst düzeyde olması gerekir. İşte bu yüzden mesleğinizin inceliklerini tam olarak öğrenin. Ağız sağlığı genel sağlığın önemli bir parçasıdır. Diş problemi yaşayan insan hangi işi yaparsa yapsın aklında hep bu sorun olur ve hiçbir şeye odaklanamaz. Hastanıza faydalı olabilmek için eğitim sırasında notlarınızı yüksek tutun. Ortalamanız ne kadar yüksekse hastalarınıza o kadar yararlı olursunuz. Genç meslektaşlarıma hataların minimal düzeyde olduğu bir kariyer dilerim.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:27