Prof. Dr. Mutlu Özcan IADR tarafından yılın bilim insanı seçildi

14.08.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Özcan’a diş hekimliği alanında dünyanın en önemli organizasyonu olarak bilinen Uluslararası Diş Araştırm..

-Untitled-1(

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) danışmanı Prof. Dr. Mutlu Özcan, Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği tarafından ‘2018 IADR Distinguished Scientist Award (Yılın En Seçkin Bilim İnsanı)’ seçildi. Özcan, diş hekimliğinde biyomalzemeler alanında yaptığı çalışmalardan dolayı ve hayat boyu bilime yaptığı katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldü. İngiltere’nin başkenti Londra’daki Excel Fuar ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine dünyanın farklı ülkelerinden binlerce bilim insanı katıldı. Özcan, ödülünü IADR Başkanı Angus Walls’ın elinden aldı.

MUTLU VE ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ KONGREDE BİLDİRİ SUNDU

IADR'ın 96. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen kongrede ayrıca Prof. Dr. Mutlu Özcan ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Alev Özsoy Kaner, Doç. Dr. Funda Öztürk Bozkurt, Doç. Dr. Mahmut Kuşdemir ve Doç. Dr. Tuğba Toz'un birlikte hazırladığı "Clinical Trial on S-PRG- Versus Nano-Hybrid Filled Resin-Composites" isimli çalışma sunuldu.

ÖZCAN’IN KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Türkiye’de başladığı meslek hayatını İsviçre’deki Zürih Üniversitesinde Dental Materyaller Bölüm Başkanı olarak sürdüren Özcan’a 2016 yılında da İngiliz Kraliyet Üniversitesi tarafından ‘İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı’ ünvanı verilmişti. İstanbul Medipol Üniversitesi başta olmak üzere Hollanda, Brezilya, ABD, Hong Kong ve İspanya’da misafir profesörlük de yapan Özcan, ülkemizin yanı sıra tüm dünyadan çeşitli üniversitelerle ortak bilimsel çalışmalarına devam ediyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:17