Ana içeriğe atla

Medipol, TÜBİTAK- ARDEB’de yükselişe geçti

26.07.2018

TÜBİTAK-ARDEB tarafından açıklanan 2017 istatistiklerine göre İstanbul Medipol Üniversitesi, 50’den fazla proje önerisi yapan üniversiteler arasında projelerin kabul oranları açısından bir önceki y..

7c527ff297-Untitled-1(

Eğitim kapasitesi ile birlikte araştırma altyapısını da hızla geliştiren İstanbul Medipol Üniversitesi, teknoloji ve yenilik geliştirme projeleri alanında giderek artan bir performans sergiliyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından açıklanan 2017 yılında verdiği destek istatistiklerine göre, İstanbul Medipol Üniversitesi 50’den fazla proje önerisi yapan üniversiteler arasında, projelerin kabul oranları açısından 2016’ya göre iki basamak yükselerek %29,1’lik kabul oranıyla üçüncü sırada yer aldı. Medipol, 50’den fazla proje önerisi yapan vakıf üniversiteleri arasında ise proje kabul oranlarında 2016’daki 2’lik sırasını korudu. Medipol ARDEB proje bütçesi sıralamasında da 130 üniversiteyi geride bırakarak 18. oldu. Aynı kategoride vakıf üniversiteleri baz alındığında ise Medipol, 36 vakıf üniversitesi arasında 4. oldu.

“ZİRVEYE KARARLI ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Öğretim Üyesi Dr. İlker Köse, gösterilen başarının sevindirici olduğunu söyledi. İstanbul Medipol Üniversitesinin teknoloji ve yenilik geliştirme faaliyetlerinde ivme kazandığını belirten Dr. Köse şöyle devam etti: “Hızlı büyüme döneminde olmasına ve artan öğretim üyesi sayısına rağmen, gelişmiş altyapısı ve araştırma odaklı akademisyen kadrosu sayesinde İstanbul Medipol Üniversitesi ‘TÜBİTAK ARDEB Projeleri’nde zirveye doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Teknoloji Transfer Ofisi ve akademisyenlerimiz bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Üniversitemiz bünyesinde bulunan araştırma merkezleri, akademik ve idari çalışanlarımızla bir bütünlük içerisinde çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.”

AVRUPA’NIN ÖNCÜ ARAŞTIRMA MERKEZİ: REMER

İstanbul Medipol Üniversitesinin sağlık odaklı bilimsel ve teknolojik araştırmalardaki hedeflerine Tıp, Uluslararası Tıp ve Mühendislik Doğa Bilimleri Fakülteleri önemli katkı sunuyor. Tıp ve Uluslararası Tıp Fakültelerindeki araştırmaların önemli bir kısmı, ülkemizde alanındaki tek tematik laboratuvar olan Rejeneratif ve Restoratif Tıbbi Araştırmalar Merkezi (REMER) bünyesinde gerçekleştiriliyor. Ülkemizin hücresel görüntüleme alanında en önemli araştırma merkezi olarak öne çıkan Medipol REMER, nitelikli pek çok araştırmacıya ev sahipliği yaptığı gibi öğrenciler için de eşi bulunmaz fırsatlar sunuyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki projelerde ise “5G ve Ötesi Laboratuvarı” ile “Hesaplamalı Kameralar ve Bilgisayarlı Görme Laboratuvarı”nın önemli katkısı var. 5G yani 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri konusunda 2015 yılında bir çalışma başlatan Medipol, 5G ve sonraki nesil iletişimde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılmasını hedefliyor. “Hesaplamalı Kameralar ve Bilgisayarlı Görme Laboratuvarı”nda ise geleceğin kamera teknolojisini oluşturacak ve görüntüleme alanında birçok yeniliğe vesile olacak çalışmalar gerçekleştiriliyor. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle kurulan “Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezi”nde de yeni nesil mikroskop sistemlerinin tasarım ve prototipleri yapılıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:25