İstanbul’da ‘büyük buluşma’ ‘Hareketi Yakala Sempozyumu’ ile başladı

06.04.2018

Medipol Eğitim Sağlık Grubu himayesinde gerçekleştirilen beyin pili hastaları buluşması sempozyum sunumları ile başladı. Sempozyumun açış konuşmasını yapan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sa..

d

Medipol Eğitim Sağlık Grubu himayesinde Beyin Pili Hastaları Derneği tarafından ‘Dünya Parkinson Günü’ öncesinde sempozyum ve etkinlik düzenleniyor. Bugün sempozyum, yarın ise Guinness Dünya Rekoru denemesinin gerçekleşeceği etkinlik İstanbul’da Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde başladı.  Etkinliğin açış konuşmalarını Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile BeyPilDer Başkanı Av. Ahmet Metin yaptı. Konuşmasında dünya nüfusunda yaşanan yaşlanma trendine dikkat çeken Prof. Aydın, bu trendden nasibini alan Türkiye’de nüfusumuzun son 4-5 yıl içinde bir anda yaşlandığını kaydetti. Aydın şöyle dedi: “Avrupa’nın 30-35 yılda yaşadığı bir şeyi bu denli hızlı yaşayan Türkiye’de, bu zorlu süreci sağlıklı yaşlanma olarak geçirmemiz gerekiyor. Ve bunun önündeki engellerden biri de Parkinson. Bugün burada bir akademisyen ve rektör olmanın dışında aynı zamanda bir Parkinson hastası yakını olarak bulunuyorum. Günümüzde tıp teknolojileri alanında büyük gelişmeler yaşanıyor. Sizler bu gelişmelerden istifade ederek sağlıklı yaşlanmanın önündeki engellerden birini aşmış bireylersiniz.”

‘Türkiye’de 150 Bin Parkinson Hastası Var’

BeyPilDer Başkanı Av. Ahmet Metin ise, “Başta Parkinson olmak üzere Generalize Distoni, Tremor ve diğer bazı hareket bozukluklarının tedavisi konusunda hastalar maalesef yeterli bilgiye sahip olmadıkları için sosyal yaşamlarını kısıtlayarak toplumdan uzaklaşma eğilimi gösteriyorlar. Beyin pili tedavisi mevcut ve uygulanan bir tedavidir. Bu sempozyumu hasta ve yakınlarını bilgilendirmek, farkındalık yaratmak ve onları bilinçlendirmek amacı ile düzenledik” dedi.

Parkinson Perküsyonla Buluşacak, Beyin Pili Ameliyatı Olan 250 Hasta Guinness Dünya Rekoru Kıracak

Etkinliğin ikinci günü olan yarın ‘büyük buluşma’ gerçekleşecek. Beyin pili ameliyatı olan 250 kişi Dünya Parkinson Günü öncesinde aynı salonda buluşarak ‘Guinness Dünya Rekoru’na imza atacak. Bu başarı Türkiye’de tıp alanındaki ilk Guinness rekoru olacak. Parkinsonlu 20 hastanın perküsyon çalarak Anadolu Ateşi dansçılarına eşlik edeceği renkli etkinlikte Gülben Ergen de şarkılar söyleyecek.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:41