‘Hayattayken Hayat Verin’ teması ile organ bağışı konferansı düzenlendi

06.04.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Hemşirelik Kulübü tarafından düzenlenen ‘Hayattayken Hayat Verin’ temalı organ bağışı konferansında Türkiye’de yapılan organ bağışlarının yetersizliği üzerinde duruldu.

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Hemşirelik Kulübü ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü iş birliğinde ‘Hayattayken Hayat Verin’ temalı organ bağışı konferansı düzenlendi. Konferansta, Türkiye’de kadavra donörlerden yapılan organ bağışlarının yetersizliği üzerinde duruldu, organ bağışlarının artırılması için farkındalık oluşturulması gerektiği vurgulandı. Güney Kampüste gerçekleştirilen konferansın açış konuşmasını Dr. Öğr. Üyesi Selda Rızalar yaptı. Öğretim Görevlisi Esra Eren’in de katkı sunduğu konferansta ilk sözü alan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Esin Gülkaya Anık, yapılan her organ bağışının yeni bir hayata dönüştüğünü söyledi. Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Onur Yaprak ise ‘Organ Nakline ve Karaciğer Nakline Bakış’ adlı sunum gerçekleştirdi. Dr. Kübra İslam Özer de ‘Donör Olmak’ konulu sunumunda tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Organ nakliyle ilgili detaylı bilgi için üniversitemize bağlı Organ Nakli Merkezinin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:42