“Hayat sadece yaşayarak öğrenilir”

26.02.2018

Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübünün organize ettiği söyleşiye konuk olan Yazar Aret Vartanyan, yaşamdaki esas mutluluğun ‘kendine inanmaktan’ geçtiğini, hayatın sadece yaşanarak öğreneb..

s

Medipol Üniversitesine konuk olan Yazar Aret Vartanyan İnsan Kaynakları Kulübünün organize ettiği söyleşide öğrencilerle buluştu. Kavacık Güney Kampüs Konferans Salonunda kalabalık bir dinleyici kitlesiyle buluşan Vartanyan, bilinenin aksine yaşam koçu olmadığını, bu fikrin tamamen karşısında olduğunu belirtti. Kimsenin bir başkasına hayatı öğretemeyeceğini savunan Vartanyan, “Son yıllarda kişisel gelişim diye bir furyadır gidiyor. En ağır şekilde karşısında duran kişilerden biriyim. İşin cılkı çıktı. Herkes yaşam koçu, herkes hayatı çözmüş! Emekli olan yaşam koçu, iş bulamayan yaşam koçu… Bence kimse kimseye hayatı öğretemez, kimse kimsenin hayatını değiştiremez. Yaşam sadece yaşayarak öğrenilir” ifadesinde bulundu.

“KENDİ SENARYONUZU YAZIN”

İnsanların kendi hayatlarının senaryolarını yazabilmesi gerektiğini kaydeden Vartanyan, yaşamdaki esas mutluluğun ‘kendine inanmaktan’ geçtiğini söyledi. Vartanyan “Bugünün sorunlarını çözen insan geçmişin sorunlarını da çözer. O yüzden geçmişle boğuşmayı bırakın. Bugüne odaklanın geçmişte yaşananları değiştiremezsiniz. Sen değişmeden hiçbir şey değişmez, önce kendinize inanın. Yapabileceğinizin en iyisini yapın ve kendi kararlarınızı alın.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 11:38